ua en ru

В Україні стартував прийом заявок на оформлення біометричних паспортів

В Україні стартував прийом заявок на оформлення біометричних паспортів Джерело фото:flyingwheels.ru

В Україні сьогодні, 12 січня, розпочався прийом заявок на оформлення біометричних паспортів. Про це РБК-Україна повідомив начальник відділу інформаційного супроводу та зв'язків з громадськістю і ЗМІ Державної міграційної служби України Сергій Гунько.

"Стартували", - повідомив Гунько, відповідаючи на питання про дату початку прийому відповідних заявок.

За його словами, в Києві є 6 місць, де можна подати відповідну заявку.

"Деякі підрозділи працюють з 9 ранку, деякі - з 10:00. У Києві є 6 місць, де можна подати заявку на оформлення паспорта, а в Україні, щонайменше, 30", - уточнив чиновник.

Як пояснив кореспонденту РБК-Україна Гунько, біометричний паспорт не дозволить їздити громадянам України без віз до ЄС до моменту впровадження безвізового режиму.

"Коли буде безвізовий режим - тоді він дозволить їздити без візи, але запровадження біометричних паспортів - це одна з ключових умов лібералізації візового режиму ЄС для України", - зазначив Гунько.

Що стосується дії старих закордонних паспортів, то, за словами представника ДМС, вони будуть дійсні до закінчення свого терміну дії, зазначеного в самих паспортах.

Термін оформлення біометричного паспорта становить 20 днів, а термінове при додатковій оплаті - 7 робочих днів.

Ціну оформлення таких паспортів Гунько не назвав.

Раніше в ДМС заявляли, що оформлення коштуватиме від 461 грн до 775 грн в залежності від терміновості.

Нагадаємо, раніше планувалося, що видача біометричних паспортів в Україні розпочнеться з 1 січня 2015 р., однак початок видачі було перенесено через новорічні свята на 12 січня.

Як зазначили в Кабміні, оформлення документів на біометричний паспорт буде займати не більше 15-20 хвилин.