ua en ru

У траурних мітингах у Криму беруть участь близько 60 тис. кримських татар, - ІС

У траурних мітингах в Криму, присвячених 70-ій річниці депортації, беруть участь близько 60 тис. кримських татар.

У траурних мітингах в Криму, присвячених 70-ій річниці депортації, беруть участь близько 60 тис. кримських татар. Про це у своєму Facebook повідомив керівник Центру військово-політичних досліджень, представник групи "Інформаційний спротив" (ІС) Дмитро Тимчук.

"За оперативними даними групи "Інформаційний спротив", російські окупанти у Криму здійснюють потужну протидію траурним мітингам кримських татар, присвяченим 70-ій річниці депортації. Загалом у подібних мирних акціях, що проходять у різних містах Криму, за нашими даними, бере участь близько 60 тис. кримських татар", - написав Тимчук.

За його словами, найбільш масштабний мітинг пройшов у Сімферополі - у ньому взяло участь майже 20 тис. осіб, у тому числі прибулі з Керчі, Джанкоя, Бахчисарая, Алушти та ін.

"Кримська міліція, а також прибулий із Краснодара ОМОН, всіляко протидіяли прибуттю учасників мирних акцій, присвячених 70-річчю депортації, до Сімферополя. На автотрасах на під'їзді до міста були виставлені посилені пости. Під різними приводами на водіїв транспортних засобів, що перевозять кримських татар, складалися протоколи, були відзначені спроби затримання громадян під надуманими приводами", - розповів Тимчук.

За інформацією ІС, пости на автотрасах заздалегідь отримали інформацію про автотранспорт, що перевозить кримських татар, за лінією ФСБ РФ.

У траурних мітингах у Криму беруть участь близько 60 тис. кримських татар, - ІС

(Фото: "Крим. Реалії")

Раніше повідомлялося, що в Бахчисараї російські військові на вертольотах намагалися зірвати траурний мітинг кримських татар, присвячений 70-й річниці депортації.