ua en ru

У Росії громадянин України Якушев із судна Arctic Sunrise звільнений з-під варти, - МЗС

Затриманий у Росії громадянин України Руслан Якушев із судна Arctic Sunrise сьогодні, 22 листопада 2013 р., був звільнений зі слідчого ізолятора. Про це повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ України з посиланням на інформацію генерального консульства України в Санкт-Петербурзі.

Затриманий у Росії громадянин України Руслан Якушев (на фото) із судна Arctic Sunrise сьогодні, 22 листопада 2013 р., був звільнений зі слідчого ізолятора. Про це повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ України з посиланням на інформацію генерального консульства України в Санкт-Петербурзі.

"Сьогодні, 22 листопада, після внесення організацією Greenpeace застави громадянин України Якушев залишив слідчий ізолятор", - йдеться в заяві.

В МЗС нагадали, що Приморський районний суд Санкт-Петербургу 21 листопада 2013 р. прийняв рішення про зміну Якушеву запобіжного заходу та його звільнення з-під варти під заставу у 2 млн руб.

"З моменту затримання громадянина України Якушева українське зовнішньополітичне відомство послідовно відстоює позицію щодо його невинуватості. Керівник генерального консульства України в Санкт-Петербурзі був особисто присутній на судовому засіданні під час розгляду справи Якушева з метою надання йому необхідної консульсько-правової допомоги", - йдеться у повідомленні.

Справа продовжує залишатися на контролі МЗС та генерального консульства України в Санкт-Петербурзі.