ua en ru

У пілотних регіонах в рамках медреформи кількість амбулаторій збільшилась на 57%, - Акімова

У пілотних регіонах в рамках медичної реформи кількість амбулаторій збільшилась на 57%. Про це заявила сьогодні на брифінгу перший заступник Адміністрації Президента України Ірина Акімова, передає кореспондент РБК-Україна.

Сьогодні вона презентувала результати робочих поїздок у регіони для моніторингу медреформи, які скоїли протягом останнього місяця віце-прем'єр Костянтин Грищенко, міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова та безпосередньо Акімова.

"На практиці ми побачили, що дійсно в пілотних регіонах організаційне створення центрів первинної медико-санітарної допомоги завершується, на сьогодні їх близько 170. У процесі формування незалежних юридичних осіб відбулося істотне збільшення кількості амбулаторій, в першу чергу за рахунок появи їх у селі. Це збільшення істотно - 57% плюс", - зазначила Акімова.

Вона додала, що в більшій частині амбулаторій відбулися планові та позапланові ремонти, а забезпечення устаткування зафіксовано на рівні 70%.

"У 60-80% цих амбулаторій пройшли планові та позапланові ремонти, тобто сьогодні створені нормальні умови і різко збільшилася наповнення необхідним обладнанням. Якщо раніше це обладнання становило 20% від необхідної кількості, то зараз середня цифра коливається на рівні 70%, а в деяких пунктах - від 60 до 80%", - зазначила Акімова.

За її словами, ці амбулаторії забезпечені медикаментами для невідкладної медичної допомоги і в половині з них найпростіші аналізи можна зробити просто на місці.

Читайте також: Богатирьова пропонує створити у великих поліклініках консультативно-діагностичні центри для поведінки консиліумів