ua en ru

В Одесі оголошено триденний траур

В Одесі 3, 4 і 5 травня 2014 р. у зв'язку із трагічними подіями оголошено днями жалоби.

В Одесі 3, 4 і 5 травня 2014 р. у зв'язку із трагічними подіями оголошено днями жалоби. Про це повідомляє прес-служба мерії Одеси.

Фотогалерея: "Зіткнення прихильників і противників єдності України в Одесі"

На будівлях комунальних підприємств, установ та організацій міста буде приспущено державний прапор України та прапори міста Одеси із траурними стрічками.

Підприємствам, установам, організаціям міста незалежно від форм власності рекомендовано обмежити використання музики та проведення розважальних заходів.

В Одесі оголошено триденний траур

В Одесі оголошено триденний траур

В Одесі оголошено триденний траур

(Фото: Reuters)

Нагадаємо, 2 травня в центрі Одеси відбулося протистояння, в результаті якого загинули люди. За попередніми даними, в результаті зіткнень і пожежі в Будинку профспілок на Куликовому полі загинуло більше 40 осіб.

Так, учора вдень на Олександрівському проспекті Одеси зібралася група проросійських активістів. Багато хто - в масках і з битами. Вони виступили проти проведення маршу "За єдність України", який організували активісти Майдану і "Правого сектора" за участю одеських і харківських футбольних фанатів. В результаті зав'язалася бійка. У підсумку загинули чотири людини.

Пізніше прихильники єдності України прийшли на Куликове поле, де розташувалися табором проросійські активісти, і штурмували їх. Проросійськи налаштовані мітингувальники, відбиваючись, зайняли Будинок профспілок. У результаті сутичок будівля загорілася. В результаті пожежі в Будинку профспілок загинула 31 людина.

За даними Одеської міськради, в Одесі в ході заворушень загинула 41 людина, 174 людини звернулися до лікарні, 77 з них були госпіталізовані, 25 в дуже тяжкому стані, 2 померли.

У той же час, за даними міліції, загалом загинули 35 людей.