ua en ru

У Київській області діагностовано класичну чуму свиней

У Київській області діагностовано класичну чуму свиней. Про це йдеться в повідомленні Держветфітослужби.

"Згідно з планом протиепізоотичних заходів проби від всіх добутих диких кабанів направляються для дослідження на африканську та класичну чуму свиней. 29 грудня 2014 року до Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (далі - ДНДІЛДВСЕ) було направлено матеріал від 98 голів диких кабанів, відстріляних на території Київської області. Відповідно до звіту про результат дослідження сироваток крові в ДНДІЛДВСЕ від 6 січня 2015 р. № 005636 п.м./14 виявлено РНК вірусу класичної чуми свиней від 3 голів із 5 відстріляних 21 грудня 2014 року в МСК "Кампа 2" (с. Мирча Бородянського району) та 1 голови з МРПП "Здвижівська пуща" (с. Луб'янка Бородянського району), відстріляної 14 грудня 2014 р.", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, 8 січня 2015 року відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Бородянської райдержадміністрації, на якому затверджено заходи у відповідності до вимог "Інструкції про заходи з профілактики та ліквідації класичної чуми свиней".

Нагадаємо, Державна ветеринарна і фітосанітарна служба України 13 жовтня зафіксувала випадок африканської чуми свиней в місті Щорс Чернігівської області.