ua en ru

У Кабміні мають намір терміново надати лідеру "Ляпіса Трубецького" дозвіл на постійне проживання в Україні

Лідер групи Brutto (екс- "Ляпіс Трубецькой") Сергій Міхалок і його продюсер Антон Азізбекян звернулися до міністра культури В'ячеслава Кириленка з проханням про допомогу в отриманні права на постійне проживання в Україні. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства культури України.

"Сергій Міхалок пояснив, що підтримка групою" Ляпіс Трубецькой "революційних подій в Україні негативно і вороже сприймається владою Білорусі та Росії, які створюють перешкоди для повноцінного творчого процесу. Тому лідер Brutto і його продюсер, не відмовляючись від білоруського громадянства, вирішили отримати право на постійне проживання в Україні ", - йдеться в повідомленні прес-служби Мінкульту.

Також уточнюється, що з проханням якнайшвидше надати дозвіл на постійне проживання Міхалку й Азізбекяну Кириленко звернувся до міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

Міхалок розповів, що на 2015 р Brutto запланувала два всеукраїнських концертних тура, запис нового альбому та кліпів в Україні.

Нагадаємо, восени група "Ляпіс Трубецькой" припинила своє існування.

"Ляпіс Трубецькой" - білоруська панк-рок-група, створена у вересні 1989 року. У середині 2000-х років "Ляпіси" під керівництвом Сергія Міхалка почали виступати з серйозними текстами, повними різкої соціальної критики. Як наслідок, в рідній Білорусі "Ляпіс Трубецькой" потрапив у чорний список музикантів, які не мають права виступати на території країни. У 2014 році концерти групи в Росії скасовувалися через "антиросійські висловлювання". "Ляпіс Трубецькой" з самого початку підтримував Євромайдан в Україні. Пісня "Воїни Світла" стала одним з неофіційних гімнів Євромайдану.