ua en ru

У Єгипті під час заворушень у Каїрському університеті загинуло 9 людей

У Єгипті, за останніми даними, дев'ять людей загинули, 33 були поранені 23 липня 2013 р. в зіткненнях між прихильниками і супротивниками скинутого Президента Мохаммеда Мурсі в Каїрі, передає Reuters.

Раніше повідомлялося про шість жертв.

Зіткнення почалися перед світанком у таборі прихильників Мурсі на території Каїрського університету, що виник відразу після того, як військові 3 липня 2013 р. усунули від влади колишнього Президента.

"Брати-мусульмани" заявляють, що учасники мирного протесту зазнали нападу. Зі свого боку джерела в поліції стверджують, що мала місце сутичка між кількома сотнями прихильників Мурсі і місцевими жителями, вуличними торговцями і випадковими перехожими. Опоненти закидали один одного камінням, чулися постріли з вогнепальної зброї.

Читайте також: В Єгипті в зіткненнях між прихильниками та супротивниками Мурсі загинули чотири людини

На місці зіткнення залишилося не менше 15 згорілих автомобілів. По закінченні безладів "Брати-мусульмани" виставили озброєну кийками охорону біля входу в табір. Місцеві жителі зупиняють проїжджаючі у бік університету автомобілі та обшукують їх на наявність зброї.

Всього з моменту скинення Мурсі в ході вуличних протестів загинули близько 100 осіб, у тому числі 14 за останні два дні.