ua en ru

У найближчий тиждень в Україні очікується істотне похолодання до заморозків, - Гідрометцентр

У найближчий тиждень Україну чекає нестійка погода і істотне похолодання до заморозків.

У найближчий тиждень Україну чекає нестійка погода і істотне похолодання до заморозків. Про це в ході брифінгу заявив глава Українського Гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда, передає кореспондент РБК-Україна.

"У найближчий тиждень нас чекає нестійка погода. Характер погоди, пов'язаний з конвективними, грозовими явищами на всій території України, з окремими поривами вітру швидкістю 15-20 метрів в секунду. Дощі, які будуть проходити в основному невеликими і помірними, але не виключено, що під час гроз в окремих пунктах будуть досягати досить сильних значень, зливового характеру", - заявив метеоролог.

За словами глави Гідрометцентру, температурний режим буде приблизно на 1-3 градуси вище, ніж раніше. Нічні температури будуть в основному від 6 до 11 градусів тепла, а денна температура 17-22, а на заході України майже до 25 градусів.

"Ймовірно, чергове похолодання розпочнеться 4 травня і охопить територію західних областей, а потім 5, 6 і 7 розшириться на більшість територій України за винятком східних і південних областей", - заявив Кульбіда.

За його словами, згідно з попередніми прогнозами, це похолодання буде досить сильним. Заморозки на поверхні грунту будуть спостерігатися в більшості регіонах, крім південних і східних областей України.