ua en ru

Українська гумдопомога виїхала з Краматорська в зону військових дій, - Мінрегіон

Українська гумдопомога виїхала з Краматорська в зону військових дій, - Мінрегіон Джерело фото:EPA

Українська гуманітарна допомога сьогодні вранці виїхала з Краматорська в населені пункти, які знаходяться під постійною загрозою обстрілу бойовиків. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

"Вранці 27 грудня колона з гуманітарною допомогою в кількості 6 вантажних автомашин, яка спрямована українською владою для соціальних закладів та мешканців, які проживають на території, підконтрольній сьогодні бойовиками, вирушила з р. Краматорськ в село Ольховатка, Комишеваха, Булавинське Донецької області", - йдеться в повідомленні.

Ще дві вантажні машини вирушили до міста Вуглегірськ та Дебальцеве.

"Переговори щодо безпечної доставки гуманітарного вантажу ще тривають. Можу лише додати, що у нас з'явилася надія, що люди на цих територіях скоро зможуть отримати нашу допомогу", - сказав віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

Нагадаємо, 25 грудня за дорученням Президента та прем'єр-міністра на схід України направили 326 тонн гуманітарного вантажу.

При цьому повідомлялося, що Україна на мінської зустрічі не домоглася про гарантії безпеки доставки гумдопомога на території ДНР і ЛНР.