ua en ru

Телеканал "Інтер" заявив про тиск з боку окремих українських політиків

Телеканал "Інтер" вважає всі звинувачення, висловлені на його адресу 1 січня 2015 в українських ЗМІ з боку політиків, тиском на канал. Про це йдеться в повідомленні на сайті "Інтера" за 23:50 1 січня.

Телеканал "Інтер" заявляє, що при підготовці новорічної сітки мовлення були дотримані всі вимоги українського законодавства.

"Беззастережно вимоги законодавства України були дотримані як при створенні проекту власного виробництва "Чекай мене на Новий рік", так і при постановці в ефір новорічних програм, знятих сторонніми виробниками. Критичні заяви на адресу "Інтера" є безпредметними та необґрунтованими. Подібні заяви ми розцінюємо як провокацію і політичний тиск на ЗМІ. Автори багатьох заяв, судячи за їх змістом, взагалі не переглядали програми нашого каналу, оскільки у своїх звинуваченнях на адресу "Інтера" наводять недостовірні факти і відверто брехливу інформацію", - йдеться в заяві.

Причиною тиску на "Інтері" вважають те, що, за попередніми даними, телеканал став лідером новорічного мовлення.

Нагадаємо, раніше секретар РНБО Олександр Турчинов закликав Нацраду з ТБ і радіо розглянути питання про позбавлення ліцензії телеканалу "Інтер". Ця пропозиція була активно підтримана в українському політикумі.