ua en ru

Телеканал "Інтер" ліквідував громадську раду

Телеканал "Інтер" скасував громадську раду. Про це повідомляється в зверненні медіа-холдингу UA Inter Media Group до членів ради.

"Керівництво телеканалу має всі підстави покладатися на професіоналізм творчого колективу "Інтера", який не вимагає зовнішнього нагляду і цензури своєї роботи", - повідомляється у зверненні.

Зокрема медіа-холдинг відзначає увеліченін довіри до телеканалу з поверненням програми Савіка Шустера ("Шустер Live"), що дозволило їм отримати високі рейтингові показники.

Також в повідомленні зазначається: "Колектив каналу наполегливо працює над підвищенням якості суспільно-політичного мовлення, і Inter Media Group відзначає, що в таких умовах немає необхідності в продовженні дії меморандуму".

Нагадаємо, 10 грудня 2012 р. медіа-холдинг UA Inter Media Group та міжнародний фонд "Відродження" домовилися про створення незалежної громадської ради при телеканалі "Інтер", підписавши відповідний меморандум. Основними завданнями роботи громадської ради було здійснення незалежного моніторингу дотримання міжнародних стандартів журналістики, в тому числі рівня збалансованості та плюралізму в інформаційних блоках мовлення "Інтера", співпраця з працівниками "Інтеру" для формування спільного бачення щодо впровадження і дотримання зазначених стандартів.

Нагадаємо, 1 лютого стало відомо, що український бізнесмен Дмитро Фірташ придбав 100% акцій компанії Inter Media Group Limited, яка володіє контрольним пакетом акцій одного з найпопулярніших телеканалів країни - "Інтера". Вартість угоди склала 2,5 млрд дол Новими акціонерами компанії Inter Media Group Limited стануть компанії, які належать Дмитру Фірташу і главі Адміністрації Президента України Сергія Льовочкіна.

"Інтер" - найбільша українська приватна загальнонаціональна телекомпанія. Віщає з 20 жовтня 1996 р. Штаб-квартира розташована в Києві. Мови серіалів і передач каналу - українська і російська. Аудиторія складає близько 40 млн чоловік. Співпрацює зі світовими телекомпаніями, такими як BBC, НТВ, "Росія", "ВІD". 13 січня 2003 розпочала мовлення міжнародна версія телеканалу - "Інтер +".
Inter Media Group Limited володіє 71% акцій "Української незалежної ТВ-корпорації" (телеканал "Інтер"), Ще 29% акцій належить російському Першому каналу. 90% "Кіно-ТВ" (телеканал "Ентер Фільм"), 90% "Музика-ТВ" ("Ентер Музика"), телеканалами "К1", "К2", "Мега", 60% акцій телеканалу "НТН" три сейлз-хауса і інформаційне агентство "Українські новини".

Читайте також: Єгор Бенкендорф очолив телеканал "Інтер"