ua en ru

Суд пом'якшив покарання активісту Євромайдану за виконання пісні про Путіна

Апеляційний суд Харківської обл. прийняв рішення змінити активісту Євромайдану Валентину Бистриченку за виконання пісні про Путіна покарання з виправних робіт на мінімальний штраф в сумі 51 грн

Апеляційний суд Харківської обл. прийняв рішення змінити активісту Євромайдану Валентину Бистриченку за виконання пісні про Путіна покарання з виправних робіт на мінімальний штраф в сумі 51 грн. Про це РБК-Україна повідомила прес-секретар прокурора Харкова Ольга Вороніна.

"Сьогодні відбулося судове засідання, на якому було прийнято рішення про зміну міри покарання", - повідомила Вороніна.

Вона зазначила, що апеляцію подала прокуратура Дзержинського району Харкова, оскільки вважала, що 50 годин виправних робіт - це занадто багато.

"У результаті суд прийняв доводи прокуратури та призначив активісту мінімальний штраф у сумі 51 грн", - повідомила Вороніна.

Зазначимо, що 26 червня 2014 р. харківським активістам Євромайдану Валентину Бистриченку і Максиму Зінченку за виконання на площі Свободи фанатської пісні про Путіна з ненормативною лексикою Дзержинський районний суд Харкова призначив 50 годин виправних робіт. Суд визнав їх винними за ст. 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення (дрібне хуліганство).