ua en ru

Суд відмовив представнику російських телеканалів у відвіді судді у справі про заборону їх мовлення в Україні

Окружний адміністративний суд м. Києва не задовольнив клопотання представника російських каналів Івана Холода про відвід судді Євгена Аблова, який розглядає позов Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (Нацкомтелерадио) до ТОВ "Торсат" щодо заборони трансляції російських каналів НТВ, "Перший канал", "РТР-Планета" і "Росія-24" в Україні.

Окружний адміністративний суд м. Києва не задовольнив клопотання представника російських каналів Івана Холода про відвід судді Євгена Аблова, який розглядає позов Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (Нацкомтелерадио) до ТОВ "Торсат" щодо заборони трансляції російських каналів НТВ, "Перший канал", "РТР-Планета" і "Росія-24" в Україні. Таке рішення оголосив суддя Євген Аблов в ході судового засідання, передає кореспондент РБК-Україна.

"У задоволенні клопотання про відвід судді... відмовити",- заявив Аблов.

За його словами, законодавчо визначені конкретні причини, з яких суддя не може розглядати справу, а серед причин, які перерахував представник російських каналів, немає підстав для відводу судді.

Суд продовжив розгляд позову.

Раніше представник російських каналів Іван Холод заявив відвід головуючому по справі судді Євгену Аблову.

"Клопотання мотивовано наявністю правових підстав для його заяви, а саме, упередженими, незбалансованими процесуальними діями і рішеннями, спрямованими без балансу інтересу сторін лише на користь Національної ради... Ми не бачимо інших можливостей, крім як заявити недовіру складу суду у зв'язку з упередженим ставленням",- заявив Холод.

За його словами, упереджені й упереджені дії судді виражаються в тому, що суд долучив до матеріалів справи низку документів, зокрема, диски з відеозаписами програм російських телеканалів, які, на його думку, є сумнівними, а їх автентичність нічим не підтверджена.