ua en ru

США передали ВСУ 5 швидкісних надувних човнів, - Генштаб

США передали ВСУ 5 швидкісних надувних човнів, - Генштаб

США передали Збройним силам України 5 високошвидкісних надувних човнів. Про це в ході брифінгу заявив виконуючий обов'язки спікера Генштабу Збройних сил України Владислав Селезньов, передає кореспондент РБК-Україна.

"В рамках надання матеріально-технічної допомоги Збройним силам України зі США прибула чергова партія вантажу з 5 швидкохідними надувними човнами виробництва компанії "Willard" Sea Force 730 і Sea Force 11M, які мають жорсткий корпус і обладнані всіма необхідними засобами захисту", - повідомив Селезньов.

За його словами, в країнах НАТО ці човни зарекомендували себе як надійне високошвидкісне транспортний засіб, який призначений для забезпечення роботи оглядових команд військово-морських сил.

Також спікер повідомив, що до Львова прибула чергова партія вантажу гуманітарної допомоги від Словаччини з речовим та медичним майном.

"Загальна вартість допомоги від Республіки Словаччина склала близько 550 тис. доларів США", - повідомив Селезньов.

Нагадаємо, у бюджеті США на 2015 р. передбачено близько 112 млн дол. військової допомоги для України. Зокрема, США планують почати консультувати українських військових навесні 2015 р.