ua en ru

Співзасновник "Яндекса" Сегалович не помер, а знаходиться в комі, - Волож

Один із засновників російської інтернет-компанії "Яндекс" Ілля Сегалович перебуває в комі і підключений до апарату штучного життєзабезпечення. Про це сьогодні в ході телефонної конференції повідомив генеральний директор "Яндекса" Аркадій Волож.

Один із засновників російської інтернет-компанії "Яндекс" Ілля Сегалович (на фото) перебуває в комі і підключений до апарату штучного життєзабезпечення. Про це сьогодні в ході телефонної конференції повідомив генеральний директор "Яндекса" Аркадій Волож.

Читайте також: Чистий прибуток "Яндекса" за I півріччя виріс на 59%

"Ми хотіли б прояснити зроблену раніше заяву, оприлюднену компанією. Ми дізналися, що Ілля в комі і знаходиться на апараті штучного життєзабезпечення, але ознак мозкової активності немає", - сказав він.

Раніше сьогодні Волож написав у блозі компанії про те, що один із засновників російської інтернет-компанії "Яндекс" Ілля Сегалович пішов з життя. "Ми дружили з Іллею зі школи, чотири роки сиділи за однією партою. А потім разом робили "Яндекс". Сьогодні вночі його не стало. Все трапилося дуже швидко і несподівано", - написав Волож.

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook висловив співчуття.

Читайте також: "Яндекс" представив "острівний" інтерфейс пошуковика (фото, відео)

"Ілля Сегалович - це історія успіху, на яку можна і треба рівнятися, особливо молодим. Професіонал високого класу, який володів добрим серцем і вмінням надихати, і піклуватися про тих, хто його оточував. Велика втрата не тільки для рідних і близьких, але й для всієї інтернет-індустрії. Мої співчуття", - написав він.

Сегалович народився в 1964 р. Він закінчив Московський геологорозвідувальний інститут (1981-1986 рр.), геофізичний факультет. У компанії "Яндекс" обіймав посаду директора з технологій і розробки.