ua en ru

Санітарні паспорти у Києві можуть отримати 10 з 11 пляжів, – КП "Плесо"

Санітарні паспорти в Києві можуть отримати 10 пляжів. Про це сьогодні на розширено засіданні колегії КМДА повідомив генеральний директор КП "Плесо" Павло Походій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Перевірка була проведена в п'ятницю, а ми працювали ще п'ятницю, суботу неділю, сьогодні люди працюють, тому більшість з тих зауважень, які сьогодні нам виказує санепідемслужба, усунуто. Із 11 практично 9 у нас будуть готові, 5 зараз і ще 4 буквально ще декілька днів будуть готові. Більша проблема у нас залишається по озері Вербне в Оболонському районі, де вперше ми установлюємо два каналізовані туалети, зроблений проект, робляться зараз роботи, тому в 10 днів, ми вкладемося. Це буде 10 паспорт", - заявив Походій.

За його словами, найбільшою проблемою є отримати санітарний паспорт для пляжу "Пуща-Водиця".

"Одинадцятий паспорт - це пляж "Пуща-Водиця", там складніша ситуація, тому що треба прокласти десь 400 метрів трубопроводу питної води, проект зроблений, знаходиться на стадії погодження. Це велика проблема", - розповів Походій.

Головний державний санітарний лікар Києва Ольга Рудницька зазначила, що крім проблеми з пляжем "Пуща-Водиця" не працюють громадські вбиральні на міських пляжах "Перемістна Слобідка", "Центральний".

"І як було зазначено, що рівень води в Дніпрі вище, тому не проведена підсипка піску, не всі мед кабінети на пляжах відремонтовані, не всі забезпечені деззасобами та медпрепаратами, - повідомила Рудницька. - Лабораторне дослідження якості питної води, як в питних фонтанчиках та і в річці Дніпро зібрані, результати ще в роботі. Лабораторні дослідження піску також проведені, відхилень нема. На сьогодні сказати, що буде можливо підписати санітарні паспорти 100% нема. Якщо будуть усунуті основні незначні недоліки, то п'ять паспортів на міські пляжі, повинні бути підписані".

Читайте також: У Києві названо 50 водойм, де купатися не рекомендується