ua en ru

Росія блокувала українські сайти в Білорусі

Роскомнагляд блокував українські сайти для білоруських користувачів минулого тижня.

Роскомнагляд блокував українські сайти для білоруських користувачів минулого тижня, передає Deutsche Welle.

Про проблеми з доступом до українських суспільно-політичних сайтів, а також до білоруського опозиційного сайту "Хартія'97" протягом тижня повідомляли білоруські користувачі. Замість потрібного сайту в браузері з'являлося повідомлення про те, що цей сайт заблокований "за рішенням суду або з інших підстав, встановленим законодавством Російської Федерації".

Блокування Роскомнаглядом українських сайтів для білоруських користувачів викликала протести в Білорусі. Білоруський рух "За свободу" відреагував на скарги користувачів в соцмережах, і 12 серпня звернувся за роз'ясненнями до оператора "Белтелеком" і міністерство зв'язку та інформатизації.

Заступник голови руху "За свободу" Юрій Губаревич назвав обурливим факти блокування Роскомнаглядом суспільно-політичних сайтів. "Мало того, що ми стикаємося з державною цензурою з боку відповідних органів Білорусі, ми потрапляємо під російську цензуру - наче ні незалежності, суверенітету Білорусі, окремого сегмента Інтернету та відповідних державних органів, які за це відповідають", - говорить Губаревич.