ua en ru

Правоохоронці РФ пред'явили звинувачення українському рибалці, який вижив після інциденту в Азовському морі

У Росії українському рибалці Олександру Федоровичу, який вижив після зіткнення з катером прикордонників РФ в Азовському морі, правоохоронці пред'явили звинувачення. 

У Росії українському рибалці Олександру Федоровичу, який вижив після зіткнення з катером прикордонників РФ в Азовському морі, правоохоронці пред'явили звинувачення. Про це повідомляє ТСН.

Звинувачення пред'явлені за ч. 3 ст. 256 КК Росії (видобуток водних біологічних ресурсів). Українцеві загрожує до двох років ув'язнення, заявила адвокат рибалки Вікторія Просвіріна.

Нагадаємо, 17 липня 2013 р. в Азовському морі в результаті переслідування російськими прикордонниками потонув баркас з українськими рибалками. Четверо людей загинули, одному вдалося врятуватися. Як пізніше розповів Федорович, росіяни пішли на таран навмисно. За словами українського рибалки, перед зіткненням по них стріляли. Крім того, після зіткнення російські прикордонники відмовилися витягати інших постраждалих, хоча ті могли бути ще живі.

Федорович повернутися до України поки не може, оскільки перебуває на підписці про невиїзд. За версією росіян, українські рибалки були браконьєрами, які, до того ж, самі атакували прикордонників.

Прокуратура Маріуполя відкрила кримінальне провадження щодо інциденту в Азовському морі. Маріупольської прокуратурою з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері відомості за даним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою кваліфікацією за ст. 291 (порушення чинних на транспорті правил) КК України. Розслідування доручено проводити слідчому відділу лінійного відділу на станції Маріуполь Управління МВС України на Донецькій залізниці.