ua en ru

Опитування: 45% українців не користуються Інтернетом

В Україні 45% громадян не користуються мережею Інтернет, про це свідчать результати соціологічного опитування "Електронне урядування в дзеркалі громадської думки", який провела соціологічна служба Центру Разумкова в середині вересня за підтримки шведського агентства міжнародного розвитку на всій території України за винятком Автономної республіки Крим та території проведення антитерористичної операції.

В Україні 45% громадян не користуються мережею Інтернет, про це свідчать результати соціологічного опитування "Електронне урядування в дзеркалі громадської думки", який провела соціологічна служба Центру Разумкова в середині вересня за підтримки шведського агентства міжнародного розвитку на всій території України за винятком Автономної республіки Крим та території проведення антитерористичної операції. Про це сьогодні під час прес-конференції заявив експерт робочої групи з розробки урядової політики у сфері розвитку електронного уряду при віце-прем'єр-міністрі України - міністрі регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Роман Кобець, передає кореспондент РБК-Україна.

"Більше, ніж третина громадян України практично щодня, а то й кілька разів на день використовують Інтернет. Тих людей, які не користуються Інтернетом в Україні зараз - 45%. Більшість з них, якщо проаналізувати бар'єри, чому вони не користуються Інтернетом, 58% цих людей не відчувають потреби в цьому, тобто вони ще до кінця не розуміють переваги, які дає Інтернет не тільки у відносинах з органами влади, але і в повсякденному житті, навчанні, дозвіллі і так далі", повідомив Кобець.

За його словами, 93% всіх користувачів мають доступ до Інтернету вдома, майже третина на роботі і 11% у громадських місцях, де є wi-fi.

Нагадаємо, в Україні в 2013 р. на 6% збільшилася кількість дорослих громадян, регулярно користувалися Інтернетом в порівнянні з 2012 р. - до 50%.