ua en ru

Близько 900 тис. пенсіонерів з підконтрольних бойовикам територій отримують українські пенсії, - Мінсоцполітики

Близько 900 тис. пенсіонерів з підконтрольних бойовикам територій отримують українські пенсії, - Мінсоцполітики Джерело фото:odnako.su

На Донбасі близько 900 тис пенсіонерів, які проживають на території підконтрольної бойовикам, отримують українські пенсії. Про це в Києві на науково-практичній конференції "Проблеми внутрішньо переміщених осіб у сфері зайнятості та роль соціальних партнерів та державної служби зайнятості у їх вирішенні" повідомив міністр соціальної політики України Павло Розенко.

"На сьогоднішній день, за даними пенсійного фонду України, близько 900 тис пенсіонерів з Донецької та Луганської областей, а саме тієї частини, яка не підконтрольна української влади, вже отримують пенсійні виплати", - заявив Розенко.

Міністр також додав, що у працевлаштуванні потребують близько 90 тис тимчасово переміщених осіб.

"За даними наших досліджень, на сьогодні у працевлаштуванні потребують 90 тис осіб, а найбільше навантаження відчувають Київ, Київська, Харківська, Донецька, Дніпропетровська та Запорізька області. Це найбільше навантаження на центри зайнятості", - зазначив Павло Розенко.

Нагадаємо, раніше в Кабміні завили про те, що на підконтрольних бойовикам територіях знаходиться 1,2 млн українських пенсіонерів.