ua en ru

МВС затримало 11 підозрюваних у справі про вбивство інспекторів ДАІ під Києвом 2 березня

Міністерство внутрішніх справ України вже затримало 11 підозрюваних у справі про вбивство трьох інспекторів ДАІ на посту "Биківня" під Києвом 2 березня.

Міністерство внутрішніх справ України вже затримало 11 підозрюваних у справі про вбивство трьох інспекторів ДАІ на посту "Биківня" під Києвом 2 березня. Про це йдеться у повідомленні прес-служби МВС України.

Нагадаємо, 2 березня загинули троє інспекторів Дорожньо-патрульної служби ДАІ: 38-річний старший лейтенант міліції Сергій Ригун, 36-річний старший прапорщик міліції Олександр Куліковський та 27-річний старший сержант міліції Ігор Мазур.

За даними слідства, працівники міліції затримали 25-річного мешканця міста Києва, який є неформальним лідером руху "Білий молот". Трохи раніше був затриманий його спільник, 22-річний житель Сумської області. У затриманих вилучено речові докази, які свідчать про їхню безпосередню участь у нападі на працівників ДАІ.

Трохи згодом на Тернопільщині була затримана група з 9 осіб, у яких правоохоронці вилучили значну кількість зброї. Серед затриманих перебував 17-річний мешканець Києва, в якого працівники міліції виявили та вилучили пістолет Макарова.

Після перевірки інформації про цей пістолет за базою даних зброї, яка розшукується міліцією, було встановлено, що цей пістолет є особистою табельною вогнепальною зброєю одного з інспекторів ДАІ, які загинули на посту ДАІ "Биківня".

У МВС України наголошують, що затримані громадяни обґрунтовано підозрюються у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. За скоєння подібного злочину передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.