ua en ru

МВС вивчає можливість залучення населення до охорони порядку і боротьбі з правопорушеннями

Міністерство внутрішніх справ України планує вивчити можливість залучення населення до охорони громадського порядку і боротьбі з правопорушеннями. Про це йдеться в проекті комплексного плану заходів щодо формування позитивного іміджу органів внутрішніх справ на 2013-2014 рр., Текст якого опублікований на офіційному сайті МВС.

Так, згідно з планом пропонується вивчити можливості впровадження міжнародного досвіду співпраці з населенням, зокрема концепції Community Policing, в т.ч. щодо залучення населення до безпосередньої охорони громадського порядку і боротьбі з правопорушеннями, виявлення проблем місцевого співтовариства, які впливають на криміногенну ситуацію на певній території.
Крім того, пропонується вивчити питання про введення в населених пунктах, у тому числі віддалених, і на основних автомагістралях систем термінового зв'язку населення з міліцією.

У роботі з особовим складом планом поліпшення іміджу пропонується підвищити культуру мови міліціонерів, а також розробити і впровадити систему додаткових вимог до професійного відбору кадрів на посади, де існує підвищений ризик здійснення співробітниками міліції корупційних діянь.

Більше того, планується проаналізувати дієвість підходів до професійно-психологічного відбору кандидатів на службу в органи внутрішніх справ, системи визначення їх мотивації, а також розглянути питання покращення матеріального забезпечення особового складу органів МВС.

У рамках роботи зі ЗМІ планується створити і забезпечити регулярне оновлення блогів начальників органів і підрозділів внутрішніх справ, активізувати використання можливостей мережі інтернет для висвітлення діяльності органів внутрішніх справ. Делегувати для виступів у ЗМІ як гостей студії, експертів найбільш ерудованих, з високим культурним рівнем працівників міліції, демонструвати їх гідності через розкриття в нестандартних ситуаціях.