ua en ru

Мінсоцполітики: у регіонах України розміщено майже 400 тис. переселенців з Криму та Донбасу

В регіонах України розміщено майже 400 тис. переселенців з Криму та Донбасу

В регіонах України розміщено майже 400 тис. переселенців з Криму та Донбасу. Про це на розширеній нараді повідомила міністр соціальної політики України Людмила Денисова, передає її прес-служба.

Так, за оперативною інформацією Міжвідомчого координаційного штабу, станом на 8 жовтня, є дані про 399 тис. 964 осіб, які тимчасово забезпечені житлом, з них: переселенці з Донбасу - 381 тис. 375 осіб; з кримського півострова - 18 тис. 589 осіб.

Денисова розповіла, що із загальної чисельності розміщених переселенців особами працездатного віку є 50% - майже 200 тис., 31% - це діти, 19% - це інваліди та особи похилого віку (майже 77 тис. осіб).

Міністр зазначила, що переселенців значно більше, оскільки багато з них вирішують питання тимчасового перебування самостійно або за допомогою родичів і знайомих.

Нагадаємо, за даними Міністерства охорони здоров'я України, кількість госпіталізованих переселенців з Криму, Донецької та Луганської областей за весь час за станом на 8 жовтня збільшилася до 17 тис. 204 осіб.