ua en ru

Міндоходів планує організувати реверсні смуги в автомобільних прикордонних пунктах пропуску

Міністерство доходів і зборів України планує організувати реверсні смуги руху в автомобільних пунктах пропуску через кордон України, що спростить організованим групам туристів процедуру та час перетину кордону. Про це повідомила прес-служба Міндоходів.

Згідно в повідомленням, в першу чергу такі новації будуть реалізовані у пунктах пропуску із сучасною інфраструктурою, які були реконструйовані в рамках підготовки до проведення фінальної частини чемпіонату з футболу Євро-2012.

"Таке нововведення повинно спростити організованим групам туристів процедуру та час перетину кордону. Перш за все це стосується туристів, що будуть їхати автобусами. По таким смугам можливий рух і на в'їзд, і на виїзд залежно від поточної потреби. І тоді автобусу з туристами не доведеться вичікувати у черзі на кордоні", - йдеться у повідомленні.

Міністерство пропонує туроператорам та перевізникам завчасно надавати інформацію про заплановані маршрути та поїздки організованих туристичних група або офіційних делегацій.

Транспортні засоби, на яких туристи перетинатимуть кордон, проходитимуть митні формальності у першу чергу.

Крім цього, в період сезонного масового туризму кількість інспекторів у пунктах пропуску буде збільшена, а також будуть організовані виносні робочі місця для митників прямо на смугах руху.