ua en ru

Міжнародний готельний оператор Kempinski має намір відкрити в Києві п'ятизірковий готель

Міжнародний готельний оператор Kempinski виходить в Україні. Планується, що перший готель під його управлінням відкриється в 2015 році в Києві, пише "Комерсант-Україна".

Компанія має намір співпрацювати з одним з найбільших у столиці забудовників - "Познякижилбуд".

Про те, що Kempinski Hotels знайшов партнера в Києві, повідомили відразу кілька топ-менеджерів у девелоперських компаніях. Віце-президент служби зі зв'язків з громадськістю Kempinski Марія Кун підтвердила цю інформацію: "Kempinski підтверджує, що підписав угоду про розвиток проекту в Києві, відкриття якого планується в 2015 році". У компанії уточнили, що проект передбачає будівництво об'єкта на 200 номерів і 200 апартаментів.

Компанія Kempinski Hotels S.A. була заснована в 1897 році в Німеччині. Оперує 73 п'ятизірковими готелями в 31 країні. Серед відомих готелів цієї мережі - Emirates Palace в Абу-Дабі вартістю 3,9 млрд фунтів стерлінгів. Виручка Kempinski Hotels в 2012 році склала 1,1 млрд євро.

На думку учасників ринку, партнером Kempinski в Україні швидше за все стала компанія "Познякижилбуд". "Вони планували побудувати готель категорії "п'ять зірок" і віддати її в управління Kempinski", - повідомив топ-менеджер однієї з девелоперських компаній. У Головному управлінні містобудування, архітектури та дизайну міського середовища Київської міськдержадміністрації розповіли, що на початку року компанія "Познякижилбуд" подала їм на погодження проект будівництва готелю Kempinski по бульвару Лесі Українки, 7-9. "Але ми не узгодили проект через низку порушень. Одним з них було те, що висотність будівлі перевищувала норму", - відзначило джерело в Головархітектури.

Вартість будівництва готелю учасники ринку оцінюють в 150 млн дол "Щоб побудувати п'ятизірковий готель із заявленим номерним фондом, необхідно до150 млн дол. З розрахунку, що вартість готового номера складе 50 тис. дол", - говорить директор з розвитку проектів девелоперської компанії "Стокман "Сергій Овчинников.

У відділі продажів "Познякижилбуд" розповіли, що девелопер дійсно починає будівництво готелю під брендом Kempinski. Однак президент "Познякижилбуд" Артур Мхитарян говорить, що остаточне рішення про те, який об'єкт нерухомості буде будуватися по бульвару Лесі Українки, 7-9, поки не прийнято: "У нашої компанії підписана з Kempinski ексклюзивну угоду на всю Україну. Але якихось конкретних планів у нас немає, щоб я міг сказати, коли буде розпочато будівництво того чи іншого об'єкта".

Компанії "Познякижилбуд" і Kempinski співпрацюють вже кілька років. В Арабських Еміратах на одному з штучних островів Пальма Джумейра працює Kempinski Palm Residence and Hotel, проект якого реалізований українським девелопером. Там також планувалося побудувати Kempinski Business Bay і Kempinski Jebel Ali.