ua en ru

Мер з Луганської області постане перед судом за проведення "референдуму" 11 травня (виправлено)

Мер з Луганської області постане перед судом за проведення так званого референдуму про незалежність "Луганської народної республіки" 11 травня.

Мер Стаханова Луганської області Юрій Борисов постане перед судом за проведення так званого референдуму про незалежність "Луганської народної республіки" 11 травня. Про це РБК-Україна повідомило джерело у правоохоронних органах

Згідно ж з повідомленням прес-служби прокуратури Харківської області, прокуратура завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно міського голови одного з міст Луганської області. Меру інкримінується посягання на територіальну цілісність України, створення терористичної організації і зловживання владою (ч. 3 ст. 110, ч.1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 364 КК України).

"Керівник міста всіляко сприяв діяльності збройної терористичної організації "Луганська народна республіка". Зокрема, забезпечував матеріально-технічні потреби терористів: використовував службові повноваження, залучаючи ресурси місцевих комунальних підприємств для будівництва та облаштування блокпостів; надавав адміністративні приміщення для проведення нарад. Крім того, мер безпосередньо брав участь в організації референдуму для відділення Луганської області України. Такі дії посадовця призвели до окупації міста антиукраїнськими силами", - розповів начальник управління прокуратури області Андрій Яковлєв.

Стосовно нього обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без визначення розміру застави. Зараз прокурором затверджено та направлено до суду обвинувальний акт.