ua en ru

Литва прийме на тижневий відпочинок 16 українських дітей, батьки яких проходять службу в зоні АТО

16 українських дітей віком від 10 до 15 років вирушать сьогодні ввечері на тижневий відпочинок до Литви на запрошення Центру дітей та молоді Литовської Республіки. Про це РБК-Україна повідомив посол Литви в Україні Пятрас Вайтекунас.

За словами посла, таким чином Литовська Республіка висловлює свою підтримку і турботу у важкий для України час. "Ми хочемо показати цим дітям, що вони не самотні у своїй біді - сьогодні це потрібно як ніколи. Сподіваємося, що нові знайомства, враження та емоції хоча б на деякий час допоможуть учням забути про страшні події, які відбуваються в Україні", - зазначив дипломат.

Всі організаційні питання з оформлення поїздки взяли на себе Інститут екології економіки і права та Національний центр "Мала академія наук України".

Обидві сторони склали для учнів насичену розважальну програму перебування в Литві. Також для дітей передбачені цікаві екскурсії.

Прийняти у своїх будинках українських дітей погодилися литовські сім'ї. Наступна поїздка, за словами посла, планується в січні.

Нагадаємо, Австрія прийме 200 українських дітей із зони АТО на зимовий відпочинок.