ua en ru

Червоний Хрест готовий найближчим часом почати видачу української гуманітарної допомоги у Луганській області

Червоний Хрест збирається найближчим часом почати розповсюдження української гуманітарної допомоги у Луганській області.

Червоний Хрест збирається найближчим часом почати розповсюдження української гуманітарної допомоги у Луганській області. Про це заявив керівник Управління оперативної діяльності Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Європі та Центральній Азії Лоран Корба під час зустрічі із заступником глави Адміністрації Президента України Валерієм Чалим, повідомляє прес-служба Президента.

"Корба підтвердив отримання Червоним Хрестом перших вантажів української гуманітарної допомоги, яка вже знаходиться в Старобільську, і підкреслив, що її поширення в Луганській області почнеться вже найближчим часом", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Співрозмовник зазначив, що доставку гуманітарного вантажу Луганськ повинна передувати відповідна підготовча робота місії Червоного Хреста в місті.

Корба також повідомив, що російською стороною поки не надано докладної специфікації вантажу, що затримує його оформлення, а також поінформував про відсутність домовленості щодо гарантій безпеки роботи МКЧХ.