ua en ru

Кількість запитів від українців на притулок в країнах ЄС у травні-липні 2014 р. зросла в 12 разів

Кількість запитів від українців на притулок в країнах Євросоюзу та Шенгенської зони в травні-липні 2014 р. зросла в 12 разів порівняно з аналогічним періодом в 2013 р.

Кількість запитів від українців на притулок в країнах Євросоюзу та Шенгенської зони в травні-липні 2014 р. зросла в 12 разів порівняно з аналогічним періодом в 2013 р. Про це йдеться у звіті Європейської комісії.

"Кількість клопотань про надання притулку від громадян України в держави-члени ЄС та країни Шенгену протягом травня-липня 2014 р. перевищила 2 тис. 500 (в 12 разів більше за аналогічний період 2013 р.). Також зафіксовано збільшення випадків нелегального перебування громадян України", - йдеться у звіті.

У звіті також відзначається, що, незважаючи на відносно низьку кількість випадків незаконного перетину кордону громадянами України, країни ЄС повинні приділяти належну увагу таким інцидентам в інтересах безпеки ЄС і Шенгенської зони.

Нагадаємо, у вересні 2014 р. ООН зафіксувала зростання кількості заяв українців з проханням надати притулок в США і країнах Євросоюзу.