ua en ru

Коаліційна угода передбачає створення Державного бюро розслідувань

Коаліційна угода передбачає створення в Україні Державного бюро розслідувань, яке займатиметься протидією корупції та боротьбою з організованою злочинністю.

Коаліційна угода передбачає створення в Україні Державного бюро розслідувань, яке займатиметься протидією корупції та боротьбою з організованою злочинністю. Про це йдеться в тексті коаліційної угоди, яку було підписано 21 листопада партіями "Блок Петра Порошенко", "Народний фронт", Радикальна партія, об'єднання "Самопоміч" та ВО "Батьківщина".

Передбачається, що Державне бюро розслідувань буде реалізовувати політику у сфері протидії корупції (крім питань, що належать до відання Національного антикорупційного бюро), у сфері протидії організованій злочинності та з правом ведення досудових розслідувань злочинів у зазначених сферах, а також з правом досудового розслідування особливо тяжких злочинів та злочинів, скоєних співробітниками органів правопорядку.

"В ГБР переходять слідчі функції органів прокуратури і частково Служби безпеки України", - йдеться в документі.

Також зазначається, що порядок призначення на посаду керівника ДБР аналогічний порядку, передбаченому для призначення керівника Національного антикорупційного бюро.

Нагадаємо, коаліція зобов'язалася створити Національне антикорупційне бюро з 2015 р. Відбір в штат співробітників НАБ повинен бути обмежений для осіб, які останні п'ять років працювали в антикорупційних департаментах Служби безпеки, Міністерства внутрішніх справ і прокуратури.