ua en ru

Кабмін приєднав ДІПК до юракадемії ім. Я. Мудрого

Кабінет міністрів України приєднав Державний інститут підготовки кадрів (ДІПК) до Національного університету "Юридична академія України імені Ярослава Мудрого".

Кабінет міністрів України приєднав Державний інститут підготовки кадрів (ДІПК) до Національного університету "Юридична академія України імені Ярослава Мудрого". текст відповідного розпорядження від 9 січня 2014 р. № 7-р оприлюднений на сайті уряду.

"Погодитися з пропозицією Міністерства освіти і науки щодо реорганізації Державного інституту підготовки кадрів шляхом приєднання до Національного університету "Юридична академія України імені Ярослава Мудрого" з утворенням на його базі відокремленого структурного підрозділу університету", - йдеться в документі.

При цьому, згідно з розпорядженням, реорганізація та подальше утримання ДІПК здійснюється за рахунок коштів юракадемії ім. Я. Мудрого, передбачених на відповідні цілі.

Водночас студенти Державного інституту підготовки кадрів продовжують навчання в Національному університеті "Юридична академія України імені Ярослава Мудрого".

Державний інститут підготовки кадрів (ДІПК) - заснований у 1967 р. і є вищим навчальним закладом державної форми власності. Інститут ліцензований за II-III рівнем акредитації Міністерством освіти і науки України з правом видачі дипломів про вищу освіту державного зразка.

Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого - самоврядний (автономний) державний вищий юридичний навчальний заклад IV рівня акредитації.

Історія університету починається ще з XIX ст., коли 17 листопада 1804 р. за наказом імператора Олександра І створено Харківський імператорський університет, до складу якого входило відділення моральних та політичних наук. За роки свого існування університет пройшов ряд реорганізацій і у відповідно до наказу МОН від 4 грудня 2013 р. № 1697 Національний університет "Юридична академія України імені Ярослава Мудрого" перейменовано на Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого.