ua en ru

Кабмін пропонує уповноважити Грищенко на підписання угоди з ЦЕРН про надання Україні асоційованого членства

Кабінет міністрів визначився з кандидатурою уповноваженого представника України на підписання Угоди між Україною та Європейською організацією ядерних досліджень ( ЦЕРН ) про надання статусу асоційованого члена в ЦЕРН , повідомляє прес -служба Кабміну.

Згідно проекту розпорядження Президента України, який Кабінет міністрів прийняв на своєму засіданні 28 серпня 2013 , уряд пропонує главі держави уповноважити віце - прем'єр - міністра України Костянтина Грищенка підписати зазначену угоду з ЦЕРН.

Проект розпорядження розроблено Державним агентством з питань науки, інновацій та інформатизації. Прийняття проекту акта дозволить надати повноваження на укладення даної угоди віце - прем'єр - міністру України Грищенко і придбати Україну статус асоційованого члена в ЦЕРН . Це створює передумови , необхідні для розширення міжнародного науково - технічного співробітництва та інтеграції України до європейського політичного , інформаційного , економічного та правового простору.

"Таким чином , ми , так би мовити , інформуємо ЦЕРН про готовність України підписати зазначену Угоду. У свою чергу керівництво ЦЕРН матиме підстави просити у Ради ЦЕРН повноваження на підписання угоди з Україною" , - зазначив Володимир Семиноженко.
"Асоційоване членство в ЦЕРН надасть Україні можливість брати участь у засіданнях Ради ЦЕРН з правом часткового прийняття рішень в галузі наукової політики" , - додав він.