ua en ru

Кабмін хоче спростити порядок видач ліцензії на застосування праці іноземців в Україні

Кабмін хоче спростити порядок видач ліцензії на застосування праці іноземців в Україні

Кабінет міністрів України хоче спростити порядок видачі ліцензії на право застосування праці іноземців та осіб без громадянства. Про це йдеться у проекті постанови Кабінету міністрів Україні щодо дерегуляції, презентація якого є в розпорядженні РБК-Україна.

Як зазначається в презентації, в країнах ЄС відсутня необхідність отримання дозволу на працевлаштування для резидентів ЄС. Тому уряд хоче спростити порядок видачі, продовження та анулювання ліцензії на право застосування праці іноземців та осіб без громадянства.

"Наразі у сфері програмної продукції працює до 100 тис. фахівців, 3-5% з яких іноземці. З них лише близько 300 мають дозвіл на працевлаштування, інші отримують зарплати в конвертах. Після прийняття нового порядку експерти та Кабмін прогнозують до 2,5 тис. "легалізації" іноземних працівників, що створить податкові надходження на суму приблизно 20-25 млн грн", - йдеться у презентації.

Як зазначається, новий порядок дасть можливість перевести в Україну цілі студії та розширювати їх, що має створити 5- 10 тис. додаткових робочих місць, що приведе до додаткових інвестицій в економіку на суму 300-500 млн грн, та зростання економіки на 500 - 800 млн грн.

Нагадаємо, уряд прогнозує ефект від ухвалення законодавства про дерегуляцію на рівні 10-11 млрд грн до 2020 р.