ua en ru

Із зони АТО за добу переселилися 4 тис. осіб, - міжвідомчий штаб

Із зони АТО за добу переселилися 4 тис. осіб, - міжвідомчий штаб Джерело фото:twitter.com/МККК

За інформацією Міжвідомчого координаційного штабу, за минулу добу із зони проведення антитерористичної операції в інші райони України переселилися 4067 людина. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Кабінету міністрів України.

"За інформацією Міжвідомчого координаційного штабу, за минулу добу з тимчасово окупованої території і районів проведення антитерористичної операції в інших регіонів переселено 4067 осіб", - йдеться в повідомленні.

Разом з тим, голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський повідомив, що на даний момент Україна може розмістити близько 14 тис. осіб. "Найбільша кількість людей - 3160 може прийняти Дніпропетровська область, 1300 - Кіровоградська, 964 Львівська - 964, 913 людина може розмістити Житомирщина", - сказав Бочковський.

Крім цього, у Дніпропетровській, Запорізькій та Харківській областях продовжують облаштовувати інфраструктуру і вводити в експлуатацію модульні будинки транзитних містечок на 3,5 тис. осіб.

Місцевим органам влади надано доручення знайти додаткові приміщення, придатні для розміщення внутрішньо переміщених осіб в холодну пору року.

Нагадаємо, 28 січня в ДержНС заявляли, що потік біженців з Донбасу не збільшився. За даними Мінсоцполітики на 27 січня, кількість переселенців з Криму і Донбасу становило 942,7 тис. осіб.