ua en ru

З 500 неідентифікованих тіл із зони АТО не всі є українськими військовими, - РНБО

З 500 неідентифікованих тіл, які знаходяться на упізнанні в моргах регіонів, прилеглих до зони антитерористичної операції, не всі є українськими військовими.

З 500 неідентифікованих тіл, які знаходяться на упізнанні в моргах регіонів, прилеглих до зони антитерористичної операції, не всі є українськими військовими. Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів заступник керівника інформаційно-аналітичного центру РНБО Володимир Польовий.

"Ідентифікації очікують тіла, як українських військових, так і мирних жителів, а також учасників незаконних збройних формувань, які були вбиті і залишилися на території, підконтрольній української влади. Тому не можна говорити про те, що всі ці 500 чоловік - це тіла наших воїнів", - сказав Польовий.

Також він зазначив, що при Адміністрації Президента створено Координаційний центр допомоги потерпілим в зоні АТО, який очолює Ольга Богомолець.

"Експертиза тіл покладено на експертно-криміналістичні служби Міністерства внутрішніх справ і ця робота вже активно проводиться", - сказав Польовий.

Нагадаємо, за даними Луганської обласної державної адміністрації, ЄС готовий виділити кошти для ДНК-ідентифікації загиблих на Донбасі українських військових.