ua en ru

Інвестпроекти в портах повинні розроблятися за участю провідних міжнародних експертів, - Вілкул

До розробки інвестиційних проектів в українських портах обов'язково повинні залучатися міжнародні експерти, які мають досвід їх реалізації. Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул, передає кореспондент РБК-Україна.

В ході регіональної наради з питань розвитку інфраструктури та оновлення портового флоту в Одесі він заявив, що участь зарубіжних консультантів в процедурах з підготовки інвестиційних пропозицій має бути не просто бажаним, але обов'язковим.

"Керівництво країни прямо вказує на необхідність використати кращу світову практику у розвитку морських портів. Тому кожна інвестиційна пропозиція повинна мати висновок експертної компанії. Таким чином, можна буде уникнути помилок, домогтися відкритості та прозорості конкурсів. Необхідно максимально залучати і використовувати досвід тих країн, які успішно пішли цією дорогою і мають сьогодні кращі порти і розвинену економіку", - сказав Вілкул.

Він також зазначив, що модернізація українських портів є не тільки найважливішим фактором росту транспортного потенціалу країни, але і гарантією створення нових робочих місць у галузі та ресурсом для місцевого розвитку: "Відомі компанії світового рівня повинні бути залучені до модернізації інфраструктури портів і розширенню їх можливостей".

Читайте також: Янукович доручив Мінінфраструктури розробити нову стратегію розвитку портів України.