ua en ru

ГПУ порушила справу щодо службовців Держфінінспекції та Держсільгоспінспекції у Волинській обл

Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України за фактом неналежного виконання своїх службових обов'язків посадовими особами Державної фінансової інспекції та Державної інспекції сільського господарства у Волинській області під час здійснення перевірок, що спричинило тяжкі наслідки для державних інтересів.

Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України за фактом неналежного виконання своїх службових обов'язків посадовими особами Державної фінансової інспекції та Державної інспекції сільського господарства у Волинській області під час здійснення перевірок, що спричинило тяжкі наслідки для державних інтересів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури.

Зокрема, було встановлено, що службові особи Держфінінспекції та Держсільгоспінспекції у Волинській області неодноразово в 2014 р. перевіряли фактичну наявність зерна та продуктів його переробки на одному з комбінатів хлібопродуктів у Волинській області, однак фактів недостачі не виявляли.

"Разом з тим, Державна інспекція сільського господарства України, також провівши перевірки на цьому підприємстві, виявила недостачу майже 30 тис. тонн зерна і понад 1 тис. тонн зернової продукції", - повідомили в ГПУ.

Відомості про зазначене кримінальне правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Зараз триває досудове слідство.