ua en ru

Держветфітослужба ввела тимчасові обмеження на ввезення в Україну продукції трьох білоруських підприємств

Держветфітослужба України запровадила з 21 січня 2013 р. тимчасові обмеження на ввезення в країну продукції трьох білоруських підприємств, повідомляє прес-служба відомства.

"Держветфітослужба України відповідним чином повідомила Департамент ветеринарного та продовольчого нагляду Міністерства сільського господарства Республіки Білорусь про тимчасове призупинення з 21 січня 2013 р. ввезення на територію України продукції білоруських підприємств ВАТ "Бабусин глечик " та ВАТ "Молочні продукти". Такі ж обмеження застосовано з 23 січня 2013 р. до ВАТ "Оршанський молочний комбінат"", - зазначили в Держветфітослужбі.

Повідомляється, що за результатами проведених лабораторних досліджень Державним науково-дослідним інститутом лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (м. Київ) було встановлено невідповідність українським нормативам безпечності в молочній продукції цих підприємств з мікробіологічних та фізико-хімічних показників.

"Вантажі, що надійшли до тимчасового призупинення, підлягають оформленню після проведення розширеного ветеринарного контролю. Скасування тимчасових обмежень можливе після вжиття білоруською стороною належних заходів та інспектування вказаних підприємств", - йдеться в повідомленні Держветфітослужби.

Нагадаємо, що тимчасове призупинення ввезення на територію України молока та молокопродуктів з Білорусії вже запроваджувалося з 1 березня 2012 р. Заборона на ввезення була введена у з'язку з порушеннями білоруською стороною вимог України щодо безпечності імпортної продукції, а саме перевищення кількості вмісту антибіотиків - пеніциліну, тетрацикліну, хлорамфеніколу та інших.

Читайте також: Україна отримала дозвіл на експорт продукції птахівництва на ринок ЄС, - Держветфітослужба