ua en ru

Доньці Тимошенко дозволять короткострокове побачення з матір'ю, - керівництво колонії

Дочки екс-прем'єр-міністра Україна Юлії Тимошенко Євгенії дозволять зустрітися з матір'ю в харківській лікарні. Про це повідомив керівник Качанівської виправної колонії Ігор Колпащіков, передає радіо "Свобода".

За його словами, для Євгенії Тимошенко зроблять виняток і дозволять короткострокове побачення з ув'язненою екс-прем'єром, незважаючи на карантин, оголошений у лікарнях Харкова.

Як заявив Колпащиков, Євгенія Тимошенко написала заяву про побачення.

Він також підтвердив, що пенітенціарна служба має офіційну заяву про голодування, оголошене Тимошенко. Але зафіксувати, вживає екс-прем'єр їжу у пенітенціаріїв можливості немає, оскільки в палаті немає відеокамери і співробітників колонії.

Головний лікар харківської лікарні, де перебуває Тимошенко, Михайло Афанасьєв підтвердив, що екс-прем'єр утримується від їжі. За словами Афанасьєва, вона в задовільному стані, вживає багато рідини, і на сьогоднішній день триває медикаментозне лікування основного захворювання. "Зрозуміло, якщо триватиме голодування, то вживання ліків буде припинено", - сказав головний лікар.

Водночас у ДПтС України також підтвердили факт голодування Тимошенко. За їхніми словами, її стан задовільний, попри голодування вона продовжує проходити реабілітаційні процедури.

Напередодні Євгенію Тимошенко, а також соратників екс-прем'єра не пустили до неї в лікарню, пояснивши це оголошеним у місті карантином.

Це вже третя оголошена Юлією Тимошенко голодування. Перед цим вона голодувала у квітні 2012 р. на знак протесту проти жорстокого поводження і застосування фізичної сили під час примусової госпіталізації. Другий раз восени 2012 р. - на знак протесту проти результатів виборів у парламент.