ua en ru

Азаров запропонував збільшити більш ніж в два рази штрафи за виїзд на маршрут перевантаженого транспорту

Прем'єр-міністр України Микола Азаров пропонує збільшити більш ніж в два рази штрафи за виїзд на маршрут перевантаженого транспорту. Про це повідомляє прес-служба Азарова.

Прем'єр зазначив, що останнім часом у ЗМІ з'являється багато об'єктивної критики з приводу стану українських доріг.
"Але корінь проблеми не тільки в обсягах бюджетних витрат і ефективності дорожніх робіт. Справа в тому, що дорожнє покриття передчасно руйнується перевантаженим транспортом. За даними Укравтодору більше 80% транспортних засобів їздять з перевищенням нормативів вагових показників", - сказав Азаров.

За його словами, таким чином бізнесмени економлять на кількості рейсів, але при цьому псується дорожнє полотно. Тому буде розглянуто законопроект про посилення контролю та відповідальності за порушення автоперевізниками обмежень осьових навантажень, загальної маси і габаритних параметрів транспортних засобів при здійсненні вантажних перевезень. "Причому відповідати будуть і перевізники, і чиновники, які випустили перевантажені машини на рейс".

Азаров також запропонував збільшити штрафи за випуск перевантаженого транспортного засобу від 3,4 до 8,5 тис. грн., А за повторне порушення - від 8,5 до 17 тис. грн.

Читайте також: В Україні без обмеження влітку руху вантажівок витрати на ремонт доріг сягають 2 млрд грн, - "Укравтодор"