ua en ru

Аваков запропонував батальйону "Донбас" працювати у складі Національної гвардії

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков запропонував командирові батальйону "Донбас" Семену Семенченко на базі першої роти батальйону створити батальйон спеціального призначення Національної гвардії України.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков запропонував командирові батальйону "Донбас" Семену Семенченко на базі першої роти батальйону створити батальйон спеціального призначення Національної гвардії України. Про це повідомила прес-служба МВС України з посиланням на радника міністра Антона Геращенка.

Як повідомляється, батальйон буде мати чітку координацію з силами АТО - МВС, ЗСУ, СБУ.

"Добровольці батальйону "Донбас" пройдуть навчання на базі Національної гвардії в селі Нові Петрівці, будуть озброєні, екіпіровані і забезпечені транспортом для виконання завдань противодиверсионного і антитерористического характеру на території Донецької і Луганської областей. У тому числі, для забезпечення охорони державної кордону від прориву організованих груп терористів з Російської Федерації", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, не менше 75 % складу батальйону складуть жителі Донбасу.

"Створення спеціального батальйону "Донбас" на базі Національної гвардії України є прикладом ефективної співпраці між патріотично налаштованими громадянами та органами державної влади", - підкреслив Геращенко.

Зі свого боку, Семенченко на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомив, що рішення про формування батальйону спеціального призначення Національної гвардії України на базі батальйону "Донбас" підтримано загальними зборами добровольців.

"Мною, командиром добровольчого батальйону "Донбас", прийнято рішення прийняти пропозицію міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова про створення на основі першої роти "Донбасу" батальйону спеціального призначення "Донбас" Національної гвардії України", - написав Семенченко.