ua en ru

РНБО ініціює зарахування демобілізованих військових в резерв першої категорії

Рада національної безпеки і оборони України пропонує демобілізованих військових під час особливого періоду відразу зараховувати в резерв першої категорії. Про це повідомив секретар РНБО Олександр Турчинов журналістам після огляду нової техніки в Київській області, передає прес-служба РНБО.

"Таким чином ми побудуємо багатотисячний резерв, який зможе в разі небезпеки ставати в ряди протягом доби, навіть без участі військкоматів", - підкреслив Турчинов, додавши, що відповідний законопроект вже підготовлений і буде внесений як невідкладний.

За його словами, всі демобілізовані військові, які за станом здоров'я можуть захищати країну, будуть записані за військовими частинами, де вони воювали, і "будуть знати як діяти в умовах надзвичайної ситуації".

"Це дуже важливо, тому що ми розуміємо, що провокації з боку агресора з боку російсько-терористичних угруповань можуть відбуватися в будь-який час і можуть перерости у новий рівень військового протистояння", - підкреслив він.

За словами Турчинова, після завершення особливого періоду військові зможуть укласти контракт і залишитися у військовому резерві, "а резервіст буде мати додаткові пільги і соціальні гарантії", або повинен припинити своє перебування в резерві.

Крім того, секретар РНБО підкреслив, що ті, кого зараз закликають до лав Збройних сил України, проходять дуже ретельну підготовку, за чим стежить керівництво ЗСУ і Нацгвардії.

Зазначимо, Порошенко заявив про "прийнятний рівень" організації четвертої хвилі мобілізації.