ua en ru

Службовці одного з держконцернів незаконно перерахували комерційній структурі майже 2 млн гривень

Службовці одного з держконцернів незаконно перерахували комерційній структурі майже 2 млн гривень Фото: головний військовий покурор Анатолій Матіос

Службовці незаконно визнали структуру переможцем держзакупівель

Службовці одного з державних концернів незаконно перерахували комерційній структурі майже 2 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба головного військового прокурора України Анатолія Матіоса.

Установлено, що службові особи одного з державних концернів, діючі в інтересах комерційного товариства, незаконно визнали його переможцем державних закупівель, незважаючи на те, що пропозиція товариства не відповідала вимогам документації з конкурсних торгів у зв'язку з відсутністю дозволу на виконання робіт підвищеної небезпеки. У 2013 році службові особи концерну уклали зі згадуваною комерційною структурою договори підряду та перерахували на її рахунки кошти на загальну суму 1 млн 900 тис. грн.

На даний час строк виконання договірних зобов'язань сплинув, а будівельні роботи не розпочато.

При цьому в 2015 році рішеннями господарських судів вказані договори підряду розірвано та зобов'язано згадуване комерційне товариство повернути кошти. До теперішнього часу зазначена сума не повернута.

Зазначається, що військовою прокуратурою Центрального регіону України розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

Нагадаємо, Верховна Рада має намір підвищити відповідальність органів держконтролю за перевищення повноважень.