ua en ru

Слідчий комітет РФ продовжив термін слідства у справі Савченко до 13 листопада, - адвокат

Слідчий комітет РФ продовжив термін слідства у справі Савченко до 13 листопада, - адвокат Фото: Надія Савченко

Слідство продовжили на 6 місяців

Слідчий комітет Росії продовжив термін слідства у справі української льотчиці та народного депутата України Надії Савченко до 13 листопада 2015 року. Про це повідомив в Twitter адвокат льотчиці Микола Полозов.

"СК продовжив термін слідства у справі Надії Савченко до 13.11.2015. На 6 місяців", - написав він.

Зазначимо, сьогодні повідомлялося, що слідство попросило продовжити термін арешту Савченко до 30 червня.

24 квітня Надії Савченко було пред'явлено остаточне обвинувачення у вчиненні низки злочинів, а саме: пособництво у вбивстві двох і більше осіб, пособництво в замаху на вбивство двох і більше осіб, загальнонебезпечним способом, з мотивів політичної ненависті, вчинене групою осіб, незаконне перетинання кордону РФ.

У Москві наполягають, що Савченко перетнула кордон України з РФ як біженка, і без документів її затримали вже на території Росії. При цьому, в інтернеті є відео, яке свідчить, що льотчика викрали в Україні і вивезли силоміць. Нагадаємо, міністр закордонних справ РФ Лавров не виключав, що Савченко звільнять за амністією, згідно з Мінських домовленостей. Однак цього так і не сталося. У той же час, як заявляють в українському Мзс, Москва грубо порушує міжнародне право, адже Надія не лише депутат Верховної Ради України, а і депутат ПАРЄ. Її необхідно негайно звільнити, враховуючи дипломатичний імунітет.

30 квітня Європарламент прийняв резолюцію, в якій закликав РФ звільнити Савченка.