ua en ru

Слідчий комітет РФ звинуватив сина Джемілєва за трьома статтями КК РФ, у тому числі вбивство

Управління слідчого комітету Російської Федерації (РФ) з Криму продовжує розслідування кримінальної справи, порушеної стосовно сина екс-глави Меджлісу кримськотатарського народу, народного депутата України Мустафи Джемілєва Хайсера.

Управління слідчого комітету Російської Федерації (РФ) з Криму продовжує розслідування кримінальної справи, порушеної стосовно сина екс-глави Меджлісу кримськотатарського народу, народного депутата України Мустафи Джемілєва Хайсера. Про це повідомляє прес-служба слідчого комітету росії РФ по Республіці Крим.

32-річний Хайсер Джемілєв звинувачується за трьома статтями Кримінального кодексу РФ - пункт "і" частина 2 ст. 105 КК РФ (вбивство), ст. 222 КК РФ (незаконне зберігання вогнепальної зброї і боєприпасів) та ст. 226 КК РФ (розкрадання зброї).

"За версією слідства, в період часу з 2 квітня по 20 травня 2013 р. обвинувачений таємно викрав належить його батькові карабін ОП-СКС калібру 7,62 мм та 10 патронів. Викрадену зброю і боєприпаси зловмисник заховав у своєму будинку. 27 травня 2013 р. близько 15:30 обвинувачений, перебуваючи у своєму будинку в Бахчисараї, з хуліганських спонукань вистрілив у 30-річного знайомого, який працював у нього за наймом. Від отриманих тілесних ушкоджень потерпілий помер на місці події. В даний час розслідування по кримінальній справі триває", - повідомляє прес-служба.

Нагадаємо, справу Хайсера Джемілєва було повернуто в прокуратуру "для усунення недоліків" 29 квітня 2014 р.