ua en ru

Ситуація в зоні АТО залишається напруженою, - Лисенко

Ситуація в зоні АТО залишається напруженою, - Лисенко Фото: Андрій Лисенко

Бойовики продовжують провокації на Донбасі

Ситуація в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) залишається напруженою. Про це повідомив сьогодні на брифінгу представник Адміністрації Президента України (АПУ) з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

"Ситуація в зоні проведення антитерористичної операції залишається напруженою. Противник здійснює збройні провокації і використовує важку зброю, незважаючи на умови режиму припинення вогню", - повідомив Лисенко.

Він зазначив, що вчора незаконні збройні формування 16 разів застосували 120-мм міномети, 8 разів 122-мм артилерію, двічі артилерію калібром 152-мм, і один раз систему залпового вогню "Град", з якої бойовики обстріляли позиції українських військових в районі Авдіївки.

"На Донецькому напрямку тривають протистояння в районі Донецького аеропорту, зокрема Мар'їнки, Авдіївки, Досвідченого, Пісок, і шахти Путилівської, а також Майорської, що знаходиться неподалік від Горлівки", - розповів представник АПУ.

За його словами, на маріупольському напрямку найгарячішою точкою залишається Широкіно.

Лисенко також прокоментував обстріл місії ОБСЄ на Донбасі.

"Такі напади є кричущим порушенням міжнародного права і мінських домовленостей, адже бойовики піддають членів міжнародної спостережної місії на все більшу небезпеку", - заявив він.

Нагадаємо, як повідомлялося, вчора спостерігачі ОБСЄ тричі потрапили під обстріл на Донбасі.