ua en ru

Ситуація в зоні АТО на Донбасі дещо стабілізувалася, - АПУ

Ситуація в зоні АТО на Донбасі дещо стабілізувалася, - АПУ Речник АПУ з питань АТО полковник Андрій Лисенко

Мовляв, противник зменшив кількість збройних провокацій

Ситуація в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі дещо стабілізувалася. Про це сьогодні в ході брифінгу заявив спікер Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вчора ситуація в зоні АТО дещо стабілізувалася. Противник зменшив кількість збройних провокацій проти українських військових, водночас мінські угоди з боку бойовиків й надалі не виконуються. Наприклад, вчора наші позиції 17 разів були обстріляні зі 120 мм мінометів, 6 разів зі 122 мм гармат і двічі з танків", - заявив Лисенко.

За його словами, нахабство бойовиків не залишається безкарним, "у наших бійців достатньо коштів для ефективної протидії агресору і нанесення йому втрат".

"На Маріупольської напрямку точкою найактивнішого протистояння сил АТО з бойовиками залишається селище Широкине. Вчора там бій тривав практично цілий день. Незаконні збройні формування обстрілюють наші позиції з підконтрольних територій, зокрема, селища Саханка та східної частини Широкиного. Через агресію противника наші військові відкривали вогонь у відповідь і відбили всі атаки без втрат з нашого боку.

На Донецькому напрямку ворог виявляв активність у районі донецького аеропорту і західних районів передмістя Горлівки. Там противник широко застосовує заборонене озброєння і безуспішно намагається просунутися вперед. Злагодженість дій і професіоналізм наших воїнів не залишають окупантам жодного шансу.

На Луганському напрямку в районі селища Золоте відбулося бойове зіткнення сил АТО з бойовиками Противник відкрив вогонь по нашому блокпосту з гранатометів і стрілецької зброї, але українські воїни влучним вогнем у відповідь змусили ворога відступити", -. розповів Лисенко.

Нагадаємо, в зоні АТО за добу зафіксовано проліт 5 безпілотників.