ua en ru

Сили АТО під Мар'їнкою вимушено застосували артилерію, - Генштаб

Сили АТО під Мар'їнкою вимушено застосували артилерію, - Генштаб Фото: сили АТО

Українські війська утримують рубежі

Сили антитерористичної операції внаслідок настання бойовиків в районі Мар'їнка Донецької області були змушені застосувати артилерію. Про це повідомляє прес-служба Генерального штабу Збройних сил України.

"Українські військові героїчно прийняли бій і дали гідну відсіч ворогові на визначених рубежах. Для зупинки ворожого наступу й уникнути втрат серед військовослужбовців, українське командування, попередивши всіх міжнародних партнерів, було змушене застосувати артилерію, яка до цього перебувала в певних мінськими домовленостями районах в тилу", - йдеться в повідомленні.

Як розповіли в Генштабі, масований наступ бойовиків на українські позиції почалося сьогодні близько 4:00.

"Найбільший удар був нанесений в районі населених пунктів Мар'їнка та Красногорівка, поблизу Донецька. Так, в напрямку Мар'їнки ворог кинув у бій проти українських військ більше десяти танків і до тисячі чоловік живої сили. Наступ підтримують самохідні знаряддя 2С1 "Гвоздика", - відзначили в прес-службі.

На інших напрямках повстанці почали наступ при підтримці артилерії та важких мінометів.

ОФІЦІЙНОСьогодні, 3 червня, близько 4 години ранку, російські терористи, цинічно нехтуючи Мінськими домовленостями, роз...

Posted by Прес-служба Генерального штабу ЗСУ on 3 Июнь 2015 г.

Нагадаємо, раніше міністр оборони України Степан Полторак заявив про зрив настання бойовиків під Мар'їнкою.