ua en ru

У Сибірі горить ліс в 11 районах, військове лісництво і Байкальський заповідник

У Сибірі горить ліс в 11 районах, військове лісництво і Байкальський заповідник Фото: Бурятія

У лісах республіки Бурятія введено режим надзвичайної ситуації

Пожежі в Сибірі зареєстровані в Баунтівському, Кяхтінскому, Селенгинському, Баргузинському, Бичурському, Іволгинському, Заіграєвському, Кіжінгінському, Курумканському, Прибайкальскому, Хорінському районах, на землях Улан-Уденського військового лісництва, Байкальського заповідника. Про це повідомляє прес-служба Республіканського агентства лісового господарства Бурятії.

"На ранок 8 липня в Бурятії зареєстровано 29 вогнищ на загальній площі понад 8 тис. га. Указом Глави Республіки Бурятія в лісах республіки введено режим надзвичайної ситуації. Доступ до лісу для населення в період дії режиму надзвичайної ситуації категорично заборонено", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, причиною виникнення загорянь стало необережне поводження населення з вогнем та грози.

"Більша частина площі пожеж припадає на Курумкансьий район. Там на сьогоднішній ранок зареєстровано 3 вогнища на загальній площі 4,6 тис. га. Пожежі в цьому районі гасять 363 співробітника лісової охорони, парашутисти-пожежні "Забайкальської бази авіаційної охорони лісів", орендарі та місцеві жителі. Додатково на гасіння осередку біля с. Травневий сьогодні були спрямовані 48 парашутистів-пожежників федерального резерву, що базується в Бурятії", - повідомляють у відомстві.

За інформацією прес-служби, всього на гасінні вогнищ по республіці працюють 948 осіб - співробітники лісової охорони, місцеві жителі, орендарі. Задіяно 110 пожежні машини, 29 трактора, 9 бульдозерів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Києві горіло консульство Ємена.